به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آسیه غیوری، طلبه موسسه اموزش عالی فاطمة الزهرا(س) اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان «معیت خدا با بندگان از منظر مفسران فریقین» با راهنمایی حجه الاسلام و المسلمین مجید انصاری تبار و داوری حجه الاسلام و المسلمین سید عیسی مسترحمی دفاع کرد.
غیوری در دفاع از پایان نامه خود گفت: یکی از مباحث مهم و اساسی در «توحید و خداشناسی» مبحث صفات خداوند و از جمله صفت «معیت الهی» است. وجود شصت آیه مربوط به صفت معیت الهی و کیفیت طرح آن از سوی قرآن، امری است که از دیرباز ذهن متکلمان و مفسران را به خود مشغول ساخته است.
وی افزود: مفسران عمدتاً این آیات را جزء متشابهات به حساب آورده و تحت عنوان صفات خبری یا آیات تشبیهی، مورد بحث و بررسی قرار دادهاند و هر کدام با معیارها و ملاکهای خود که عمدتاً کلامی و عقیدتی است به سراغ این آیات رفته و به تفسیر آن پرداختهاند. در این میان مفسران شیعه و اهل سنت به دلیل گستره فکری و اندیشههای کلامی و داشتن اصول و پایههای عقیدتی هر کدام روش خاصی را در تفسیر آیات متشابه صفات الهی دنبال کردهاند، هر چند که در موارد متعددی تفسیر مشترکی ارائه دادهاند. در این پژوهش متون مختلف تفسیری به روش توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
غیوری اظهار کرد: نتایج پژوهش نشان میدهد معیت الهی به معنی همراهی خداوند با بندگان است که مفسران شیعه و اهل سنت با توجه به دیدگاه کلامی خود تفسیر ظاهری آیات را و یا تأویل آیات معیت الهی را برگزیدهاند. مفسرانی که در تفسیر خود این گونه آیات را در کنار آیات محکم قرار داده و با دلایل عقلی و نقلی و تأویل آنها، خداوند را از هر گونه نقص و عیب و تشبیه و تجسم منزه دانسته و نسبت به مفسران دیگر جامعتر و دقیقتر سخن گفتهاند.
انتهای پیام./